Denne ukens suppe er en versjon av den thailandske suppen Tom Ka Gai. Suppen lages vel opprinnelig ikke med kyllingfilet, men det var det jeg hadde tilgjengelig så da ble det kyllingfilet istedenfor hel kylling eller kylling med bein.
Fordelen med denne suppen fremfor mine 2 forrige supper er at denne har både kylling og nudler og derfor kanskje føles mer som «ordentlig middag» – den egner seg kanskje også for de som mener at suppe egentlig bare er en forrett!
Den er ikke særlig vanskelig å lage og smaker kjempegodt og temmelig asiatisk!
Ingredienser til 4 porsjoner:
4 kyllingfileter
1 lime
4 vårløk
2 fedd hvitløk
1 klump ingefær
2 bokser kokosmelk
2 ss soyasaus
2 pk nudler
1 sitrongress
1 chilli
1 liter vann
1 buljongterning eller kyllingkraft
Olje
Gurkemeie
Fersk koriander (hvis du har)
2 ss soyasaus
Fremgangsmåte:
- Skjær kyllingen i tynne strimler og mariner den i limeskall og limesaft
- Finhakk grønnsakene og fres de i litt olje.
- Tilsett vann, buljongterning (eller kraft), kokosmelk, litt gurkemeie og soyasaus.
- La det koke opp.
- Tilsett nudler og kylling og la det småkoke i ca 5 minutter. (Her er det viktig at kyllingen er skjært tynt slik at den blir gjennomkokt.)
- Tilsett hakket fersk koriander
- Server!
Håper det smaker!
~Linn~