Tom Ka Gai Suppe

Denne ukens suppe er en versjon av den thailandske suppen Tom Ka Gai. Suppen lages vel opprinnelig ikke med kyllingfilet, men det var det jeg hadde tilgjengelig så da ble det kyllingfilet istedenfor hel kylling eller kylling med bein.

Fordelen med denne suppen fremfor mine 2 forrige supper er at denne har både kylling og nudler og derfor kanskje føles mer som «ordentlig middag» – den egner seg kanskje også for de som mener at suppe egentlig bare er en forrett!

Den er ikke særlig vanskelig å lage og smaker kjempegodt og temmelig asiatisk!

Ingredienser til 4 porsjoner:
4 kyllingfileter
1 lime

4 vårløk
2 fedd hvitløk
1 klump ingefær
2 bokser kokosmelk

Ingredienser Tom Ka Gai

2 ss soyasaus
2 pk nudler

1 sitrongress
1 chilli
1 liter vann
1 buljongterning eller kyllingkraft
Olje
Gurkemeie
Fersk koriander (hvis du har)
2 ss soyasaus

 

 

Fremgangsmåte:

  • Skjær kyllingen i tynne strimler og mariner den i limeskall og limesaft

    Marinerende kyllingfilet

  • Finhakk grønnsakene og fres de i litt olje.
  • Tilsett vann, buljongterning (eller kraft), kokosmelk, litt gurkemeie og soyasaus.
  • La det koke opp.
  • Tilsett nudler og kylling og la det småkoke i ca 5 minutter. (Her er det viktig at kyllingen er skjært tynt slik at den blir gjennomkokt.)

I kjelen

  • Tilsett hakket fersk koriander
  • Server!

Tom Ka Gai suppe klar til servering

 

Håper det smaker!

~Linn~

Om matmums

Matmums de luxe....elsker mat og vin...og mange andre ting som min nydelige datter og fantastiske mann, krim i bok og tv-form mm
Dette innlegget ble publisert i Middag, Suppe og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar